Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Vízkőmentesítés és amit erről tudni kell Vízkőmentesítés és amit erről tudni kell
2009-08-31 06:38:07

Vízkőoldó, vízkőoldás

PERIDOX (VO) Vízkőoldó-t, mely a HACCP rendszerhez is illeszkedik.
A vízben oldott sók melegítés hatására, de hosszabb állás során a hideg vízből is kiválnak, feltapadnak a fémfelületekre, lerakódnak a csövekben, csapokban, szelepekben, fűtőtestekben, kazánok hőcserélőjében, a bojlerek, mosógépek falán, fűtőszálán. A vízkő csökkenti a vezetékek keresztmetszetét, átbocsátó képességét, a vízmelegítő készülékek és fűtőtestek hatásfokát, hőleadását. Egy milliméter vízkőréteg 10 százalék energiaveszteséget okoz. A kazán falán lévő 4 mm vastagságú vízkőtől az energiaköltség akár 25 százalékos többletet is elérhet! A villanybojlerek 2-3 év alatt képesek annyira elvízkövesedni, hogy a szerelők gyakran egy egész vödörnyit szednek ki belőlük.
Esztétikailag sem szép látvány, he egy fürdőszobában, vizesblokkban vagy mellékhelyiségben a vízkőtől mattos felületeket látunk.
E mellett a vízkő szivacsos szerkezetéből adódóan nagyon kemény fertőzések forrása is lehet. El kell képzelni, egy párás, meleg helyen - mint amilyen általában a fürdőszobák, fürdők, uszodák is - és ahol nincs megfelelő vízkőmentesítés, milyen komoly bakteriális, vagy gombás fertőzéseket lehet összeszedni.
A keménységet okozó részecskék a mosott ruhában többszörös öblítés ellenére is visszamaradnak, szürke árnyalatot, kemény, érdes tapintást, rövidebb élettartamot eredményezve. A tisztálkodáshoz használt kemény víz kiszárítja a bőrt, fénytelenné, nehezen kezelhetővé teszi a hajat.

Vízkőoldószerek, berendezések:
Megfelelő vízkezeléssel, vízelőkészítéssel, valamint a szakszerűen kivitelezett fűtő-, hűtőrendszereknél a lerakódások nagymértékben akadályozhatók, a folyamatok lassíthatók, de teljes mértékben nem küszöbölhetők ki. Elkerülhetetlen az időszakonkénti utólagos vízkő-eltávolítás, amelyet különböző fantázianeveken forgalmazott készítménnyel, valamint hordozható vízkőtelenítő szivattyúval végeznek el a szakembereink.
Zárt rendszerek tisztításakor a szivattyút flexibilis tömlővel a tisztítandó készülék vagy a fűtési rendszer végpontjaira kötik, megfelelő összetételű és töménységű vegyszert adagolva beindítják a keringést, időnként megváltoztatva annak irányát. A művelet során habosodás lép fel, szén-dioxid gáz keletkezik, melyet a szivattyú a nyitott vegyszertartályba továbbít a leváló mészpikkelyekkel együtt. Kezelés után a rendszert tiszta vízzel alaposan átöblítik.
A vízkőoldószerekben korábban sósav volt a hatóanyag, amely a fémből készült gépészeti elemek korróziójához vezetett. Nagyobb koncentrációban, hosszabb idejű használat esetén maradandó károsodást okozott. A korszerű vízkőoldók többnyire 8-10 százalékos foszforsavoldatot, esetleg ecetsavat, citromsavat, valamint felületaktív anyagokat és inhibitorokat tartalmaznak, melyek nem károsítják eszközeinket.
A
PERIDOX (VO) Vízkőoldó hatékonyságában a legjobb vízkőoldók közé sorolható.

A vízkő minden olyan helyen képződik, ahol a víz természetes formában jelen van.
Természetes körforgása során a sókat nem tartalmazó esővíz ásványi anyagokat old ki a talajból, főleg kalcium-karbonátot, kalcium-szulfátot, magnézium-karbonátot és magnézium-szulfátot. A talaj összetételétől függően a több vagy kevesebb ásványi anyagot tartalmazó víz ennek megfelelően lágy, középkemény, kemény, vagy 21 német keménységi fok (nk)fölött nagyon kemény. Különösen jó ivóvíznek a közepesen kemény, 7-14 nk fokú vizet tekinthetjük. Ami azonban hasznos az emberi szervezetnek, ellensége a vízzel dolgozó technikai eszközöknek.
Cégünk éppen ezért fejlesztette ki nagy hatékonyságú vízkőoldószerét, a P
PERIDOX (VO) Vízkőoldó szer-t.

Címkefelhő:

vízkőoldás, dugulás elhárítás, haccp tisztítószerek, rozsda mentesítés, tisztítószer, vízkőoldó, haccp, haccp program, haccp kompatibilitás, haccp system, haccp training, haccp plan, food safety haccp, haccp certification

{lang_langlist|news_langlist.html}: EnglishDeutsch
Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems