Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Padozat tisztítás bevásárló központokban
2009-11-19 04:49:26

Tiszta padozat bevásárlóközpontokban

Padozat tisztítás bevásárló központokban..


A bevásárló központ nagyságától függetlenül a technológia rendszer ugyanaz, az eltérést a felhasználható gépek nagysága és mennyisége adja meg.
Az alaptakarításhoz a
PERIDOX (IPT) Ipari Padozat Tisztítószer 1:100 ~ 1:400 hígított oldatát használjuk a felület szennyeződésének függvényében.
Minél erősebben szennyezett a felület, annál erősebb dózis kell az első kezelés esetében, amit aztán folyamatosan lehet csökkenteni az 1:400-s higítási arányig.
Gépi takarítás esetében havonta egyszer érdemes a felületet a
PERIDOX (VO) Vízkőoldó 1:100 hígításával is feltakarítani, hogy az idő közben a felületen képződő fátyol vízkövet is el tudjuk takarítani, hisz a kövezet beszürkülése azt jelzi, a használt gép hatékonysága hagy kívánnivalót maga után.
Egyértelmű sajnos, hogy a jelenleg használatban lévő takarítógépek nem a legjobb állapotban vannak, illetve jóval több vizet hagynak felszívás után a felületen, ami elősegíti a különböző karbonátok felületen való kiválást.
Ennek egyik oka a gép használtsági, karbantartási állapota, a másik a kezelő hozzáállása a végzendő munkafolyamathoz, hisz majd minden esetben a takarítógép kezelője nem tartja be a munka közbeni sebességi korlátokat és ez is plussz vizet hagy a felületen.
A másik indok arra, hogy a vízkőoldós takarítást el kell végezni, hogy ezeknek a bevásárló-központoknak az építésekor a beruházó anyag tarékossági okból a járólapot hálós szerkezetben rakatta le, ami miatt a fúgák kialakítására merőlegesen kell a takarítógépnek haladnia és így a vízvisszaszívási képessége is sokkal rosszabb eredményt mutat, mint diagonális kiépítés esetében.
A gépi takarítás azonban nem tud mindent megoldani, hisz a gép padozatsúrolási és vízvisszaszívási felülete a takarítási terület szélein elhagy 5-10 cm-s sávokat, ami miatt ezeket a területeket napi rendszerességgel kell kézzel takarítani, amit szakszóval szélezésnek hívunk.
Szélezéshez a géphez is használt
PERIDOX (IPT) Ipari Padozat Tisztítószer 1:200 ~ 1:400 higított vizes oldatát használjuk, kézi takarítóeszközként pedig a MOP-t.
Jelenleg a szélezési feladatok megoldása az egyik legnehezebb feladat a nagy felületeket takarító cégek esetében, hisz a takarítókocsin lévő vizes oldatot kell kivinni a szélezéshez, amit aztán a takarító személyzet vagy kifacsar rendesen (nem facsarja ki, hisz maguk a facsarók sem tudják a kívánt mennyiséget kinyomni a MOP-rongyból, illetve maga a takarító sem foglalkozik azzal, hogy normálisan kifacsarja azt!), vagy nem időben cseréli le az elszennyeződött vizet, ami miatt agy idő után már csak az előző területről letisztított, a ronygba lerakódott szennyeződést keni vissza a felületre.
Amennyiben viszont időben cseréli a vizet, úgy általában akár 10 percre is el kell távoznia a munkából a szükséges vízcsere miatt, hisz a nagy területek miatt a takarítási terület szélső pontjáról kell visszamennie a vízvételezési pontig, ahol el tudja készíteni a következő mennyiségű takarításra szánt oldatot.
Ezzel szemben, ha a takarítószemélyzet nem visz ki magával vizet, csak az előre kikészített MOP-rongyokat, amiket már közvetlenül mosás után beáztattak a
PERIDOX (IPT) Ipari Padozat Tisztítószer 1:400 hígítási arányú oldatában és azt kéznedves állapotra beszárítva tárolnak felhasználásig, akkor meg lehet spórolni azt az időveszteséget ami az újbóli vízvételezéssel, vegyszeradagolással jár, illetve biztosan nem fogja a takarítandó felületre felkenni az előzőekben már más területről felszedett szennyeződéseket, tehát, jobb, gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést tudunk elérni.

Címkefelhő:

takarítás, tisztítás, haccp tisztítószerek, takarítószer, tisztítószer, vízkőoldó, haccp, haccp program, haccp kompatibilitás, haccp system, haccp training, haccp plan, food safety haccp, haccp certification

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems