Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Olcsó útszóró só? Olcsó útszóró só?
2010-12-15 05:05:54

Útszóró só olcsón?

Olcsó útszóró só?

Olcsó útszóró só márpedig nincs!

Olcsóbban ugyan lehet vásárolni, de az útszóró só az egyik legdrágább téli csúszásmentesítésre alkalmazott szer.
Az útszóró sóra is igaz egy régi magyar közmondás: Olcsó húsnak híg a leve!
Ezek alapján nézzük, miért is állítjuk, hogy az olcsó útszóró só, nem is olcsó?

 • Csak -8~9 oC-ig alkalmazható az útszóró só.
 • Napi szinten kell használni az olcsó útszóró sót.


Amennyiben útszóró sóval próbáljuk meg a téli időszakban a járdák, az utak csúszás-, és síkosság mentesítését megoldani, úgy nemcsak a környezetünkben okozunk maradandó károkat, hanem a saját anyagi érdekeinknek is ellentmondunk.
Erre azonban még kevesen jöttek rá.

Nos nézzük, magánszemélyként mennyivel is kerül nekünk többe az olcsó útszóró só?

 • Személyautó karosszéria és az alváz védelme korrózió ellen súlyos tízezrekbe kerülhet évente, gumik élettartama akár 30~4%-kal is lerövidül. Egy új gumi egy kisautóra is 8-10 ezer Ft/db.
 • Ruházatunk: Nadrágjaink szára hihetetlen képet tud mutatni, lehet tisztíttatni.
  Só-térképesre maratott cipőink – nem csak a kínai piacon vett olcsónak mondható 2-3 ezer Ft-s, hanem a drága és márkás lábbelik sem - tartanak ki egy szezont.
 • Ha van kisállatunk otthon – és természetesen figyelünk is rá – akkor láthatjuk, hogy télen, az útszóró sóval kezelt felületeken bizony szenvednek. Ha a ruházatunkat és a cipőnket megmarja az útszóró só, képzeljük el, mit tesz kis házi kedvenceink lábával?
  A kutyák, macskák ilyen esetben lenyalogatják a lábukról az útszóró sót, ami aztán gyomor és bélpanaszokhoz vezet, amit ha nem kezelünk, akár kis állat halálához is vezethet.
  Ismét súlyos ezrek, ha nem tízezrek ugrálnak ki a pénztárcánkból.

Tehát, leszögezhetjük, hogy magánszemélyként is sok-sok tízezer Ft-ba kerül nekünk egy téli csúszás-, és síkosság mentesítés, ha útszóró sót használunk.

Márpedig valamit használni kell, hisz ha lakástulajdonosok vagyunk, akkor a házunk előtti járda csúszás-, és síkosság mentesítéséért mi vagyunk a felelősek. Könnyen kártérítési pert akaszthatnak a nyakunkba, ha valaki ott eltöri kezét, vagy lábát és bebizonyosodik, hogy nem takarítottuk el a havat, illetve a jeges utat nem kezeltük megfelelően.

Ráadásul egy kormányrendelet értelmében 2010. november 1. után már nem használható az útszóró só a járdák síkosság mentesítésére.

Alternatív megoldások drágábbnak tűnnek, pedig a fent leírtak alapján egyértelmű, hogy az útszóró só kiváltására használt alternatív megoldások jobbak és olcsóbbak.

Cégünk által kifejlesztett PERIDOX (BAV)Jégmentesítő Termékcsalád tagjaival mind a magánszemélyek, mind a közútkezelők egyszerűen és hatékonyan tudják megoldani feladataikat.


A PERIDOX (BAV) Jégmentesítő termékcsalád tagjai:

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems