Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Megelőzés, preventív megoldások előnyei Megelőzés, preventív megoldások előnyei
2009-10-14 04:59:36

Betegség megelőzés

Preventív megoldások, azaz a megelőző jellegű beavatkozások egyre nagyobb szerepet kell hogy kapjanak mindennapi életünkben, vagy gazdasági tevékenységeink területein egyaránt. A betegségek, fertőzések megelőzésének jelentősége egyre nagyobb, hisz megelőzni valamit sokkal kevésbé költséges, mint egy hibát utólag kezelni, vagy egy problémát megoldani.

Nézzünk egy kézenfekvő példát, mondjuk egy sima betegséget, amit elkaphatunk és elfertőzhetjük vele szeretteinket, munkatársainkat, közvetlen és közvetett környezetünket.

Ennek elkerüléséhez mindösszesen a szokásaink egy kis változtatására van szükség, ami még csak plussz anyagi megterhelést sem jelenthet. Alapvető információ, hogy a jelenlegi életünkben naponta akár több ezer emberrel is tartózkodhatunk egy légtérben, egy helyen, ami ugye potenciális fertőzésveszélyt jelenthet pláne a mostani, egy kissé túlmisztifikált influenzás időben. Amit tennünk kell, az nem más, mint fokozott figyelmet fordítani a személyi higiéniánkra. Ha köhögünk, akkor nem teli torokkal szabadon bele valamelyik tömegközlekedési eszköz (BKV, Volán, Metró, HÉV, MÁV...) légterébe, ahol természetesen nem egyedük utazunk, hanem sok-sok emberrel együtt és így kitesszük őket (magunkat) a cseppfertőzés veszélyének, hanem ha már egyszer köhögnünk kell, akkor egy papírzsebkendőt teszünk a szánk elé és abba köhögünk bele. A miértre is egyszerű a válasz, hisz amikor beleköhögünk a kezünkbe, akkor a szánkból távozó cseppecskék a levegőbe kerülhetnek, vagy ha simán a kezünket tesszük a szánk elé, akkor meg a markunkba, amivel aztán megkapaszkodhatunk a busz különböző kapaszkodásra kitalált eszközeiben és ott hagyjuk a fertőzés lehetőségét, hogy miután mi leszálltunk, a következő kanyarban a következő utas is elkaphassa a mi általunk hátrahagyott fertőzést. Nos ezértszükséges az, hogy ne csak a kezünket tegyük a szánk elé, hanem abban legyen már egy zsebkendő is! Természetesen, a zsebkendő esetében is egy csomó kórokozó szinte kirepül a szabad levegőbe, ahol aztán várják a következő megfertőzhető alanyt, hogy a génjeikbe (DNS, RNS) kódolt információt és egyben fertőzést tovább tudják adni, azaz fertőzhessenek.

Tehát, használunk - jó drágán - egy tömött tömegközlekedési eszközt, ami aztán a betegségeink melegágya is egyben. Érdemes már eleve elinduláskor ezt figyelembe venni és a réteges ruházkodást elvét betartani. Ennek nem az a jelentősége első sorban, hogy úgy nézzünk ki mint egy Mischlein baba, hanem sokkal praktikusabb, kézzelfogható magyarázata van. Ugyanis a légtérben akkor is vannak különböző cseppfertőzéssel terjedő kórokozók, ha közvetlenül mellettünk nem is áll egy állandóan köhögő embertársunk. Nos ebben az esetben a légtérből a fertőzést okozó kórokozók - mindig, minden esetben nehezebbek mint a levegő - lassan leszállnak és a ruhánkra, szabad arcbőrünkre, hajunkra tapadnak, amire - pejoratív értelembe véve - azt is mondhatnánk, innentől kezdve mi vagyunk a tömegközlekedési eszközei a fertőzésnek. Nos ezt a fertőzést visszzük magunkkal tovább tudtunk és akaratunkon kívül a munkahelyünkre, lakásunkba, kevésbé szeretett munkatársainknak, vagy imádott családunknak.

A réteges ruházkodás esetében a felsőruházatunkat azonnal vessük le. Következő lépéskéntakezünket, arcunkat azonnal fertőtlenítsük. Ezzel máris nagy lépést tettünk a preventív megelőzés területén. Javasolt készítmény: PERIDOX (KF I) Kézfertőtlenítő I 100 ml-s kiszerelésben, vagy a PERIDOX (EHCS) Egyéni Higiéniai Csomag használata.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems