Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Környezetvédelmi Szakvélemény a PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesítőről
2010-12-22 07:14:39

Környezetvédelmi Szakvélemény a PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesít

Peridox. EU Kft.
Környezetvédelmi szakvélemény
2010-11-11
Készítette: Jancsa Ildikó
Bp. Mérnöki Kamara: 3321/2008
SZKV-hu, SZKV-le, SZKV-vf, SZKV-zr KB-T
Az alábbi cikk is arra utal, hogy ez egy olyan probléma, amely mellett nem mehetünk el, hanem nagyon is foglalkoznunk kell.
„A só nem a járdára való
2010.01.07. 11:13 - MTI
Alig éri el a hőmérő higanyszála a nulla fokot, máris nyúlunk a sóhoz, és szórjuk a járdákra, minden különösebb aggály nélkül, pedig a környezetvédők szerint minden egyes gramm több a kelleténél.
A német szövetségi környezetvédelmi hivatal munkatársa, Martin Ittershagen környezetbarát alternatívákat javasol a só helyett. Szerinte a hólapátolás mellett murva, zúzalék, granulátum vagy homok kiszórása éppúgy csökkenti a csúszásveszélyt, káros környezeti hatások nélkül.
A só szórás következményei gyakran csak hónapokkal később válnak láthatóvá. Egyrészt az út menti fák nem képesek elegendő vizet felszívni, másrészt a só a talajban számos fontos tápanyagot kiszorít, és hatással van a mikroorganizmusokra is. Elsősorban a fasorokat alkotó fajok, például a juhar, a hárs és a gesztenye reagál érzékenyen a sóra.
Németországban a pénzhiány miatt egyre több község már csak a veszélyes útszakaszokat sózza. Amúgy alig takarítják az utakat, és nem szórnak ki semmit - meglepő módon ez nem csak a környezetet védi, de a balesetek gyakoriságát is csökkenti. Kutatások igazolják, hogy az autóvezetők a sózott, fekete utakon jóval gyorsabban hajtanak, mint az javasolható volna. Nem veszik figyelembe, hogy a só vékony csúszós réteget képez mind az úton, mind a fékbetéteken, ezért akár meg is kétszereződhet a féktávolság. A kezeletlen útszakaszokon viszont jóval óvatosabban közlekednek az autósok.
Finnországban, Szlovákiában és Ausztriában ezért levonták a következtetéseket, és már számos úton só nélkül vészelik át a telet.”
A Peridox.EU Kft. kifejlesztett egy tartós jégmentesítő szert, melynek összetételét a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Intézet Anyag- és Környezetkémiai Intézete is bevizsgálta.
Az MTA szakvéleménye szerint a környezetre veszélyt nem jelent a bevizsgált anyag.
A tartós jégmentesítő a PERDIOX (BAV) a biztonságtechnikai adatlap szerinti összetétele kálcium-nitrát. A kálcium-nitrát a műtrágyagyártás alapanyaga. A tartós jégmentesítő ökotoxicitása szerint biológiailag az anyag lebontható, a nitrogén tartalma a növények számára nélkülözhetetlen tápanyag. Az anyagot a növények, valamint az aerob és anaerob mikoorganizmusok hasznosítják.Az anyagot vízzel hígítva műtrágyaként is felhasználható.
A jégmentesítő elsősorban hideg és nedves körülmények között kerül felhasználásra. A termék nem veszélyes a környezetére. A gyakorlati használatok során megállapítást nyert, hogy a tartós jégmentesítő a régebben használt útszóró sóval ellentétben alacsonyabb hőmérsékleten is kiválóan fejti ki a hatékonyságát. A használat során az anyagból jóval kevesebbet kell használni, mint a sóból és a környezetbe elegendő havonta csak egy alkalommal kijuttatni.
Megnevezés
Útszóró só
PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesítő
Hőmérséklet:
mínusz 6-9 0C
mínusz 30-32 0C
Használat gyakorisága:
naponta, kétnaponta
Havonta 1 alkalommal
Felhasznált mennyiség:
50-150 gr/nm/alkalom
50-10 ml/nm/alkalom
Hatásai:
A sóval kezelt útszakaszokon fokozott kátyúképződés, az út állapotának folyamatos romlása.
Nincs kátyúképződés! Védi az út állapotát, mivel nem engedi a felületre olvadt hólé és esővíz letapadását.
Egyéb információk:
Szétmarja a műtárgyakat, korrodálja az autók alvázát, roncsolja a téli ruházatot, károsítja a növényzetet, irritálja a házi kedvencek lábát.
Nincs káros utóhatás. A szer a téli hóolvadás után a környezetbe beépülve a növények részére műtrágyaként hasznosul, elősegítve növekedésüket.
Összefoglalás:
A PERIDOX.EU Kft. által előállított tartós jégmentesítő szer használatát javaslom, az egyéb környezetre veszélyes anyagok - só - kiváltására.
Melléklet:
1. Biztonsági adatlap
2. MTA Kémiai Kutatóintézet vizsgálati jegyzőkönyve
Vecsés, 2010-11-11
Jancsa Ildikó
Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems