Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Kész átverés a H1N1? Kész átverés a H1N1?
2010-01-19 06:04:48

Kész átverés a H1N1?

MAGYARORSZÁG – Az évszázad egyik legnagyobb orvosi botránya a H1N1! – állítja az Európa Tanács parlamenti egészségügyi bizottságának elnöke az új infl uenza súlyosságáról és világjárvánnyá minősítéséről.

Dr. Wolfgang Wodarg és 13 társa ezért indítványozta, hogy a tanács parlamenti közgyűlése vizsgálja meg, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntéshozóinak milyen kapcsolata van azokkal a gyógyszeripari cégekkel, amelyek az ellenszert gyártják. Szerinte ugyanis azok a szerződések, amelyeket a vakcina gyártásáról például Nagy Britanniában aláírtak, már rég készen voltak, csak „aktiválni" kellett őket, amikor a járvány hivatalosan is kitört.

Vakcina. Az állam 4 millió adag H1N1 elleni vakcinát rendelt 4,5 milliárd forintért az Omninvest Kft.-től. Fotó: Fuszek Gábor
Vakcina. Az állam 4 millió adag H1N1 elleni vakcinát rendelt 4,5 milliárd forintért az Omninvest Kft.-től. Fotó: Fuszek Gábor

– Ez Európa legjelentősebb kommunikációs manipulációja – nyilatkozta a német orvos. Megkerestük az ügyben az Egészségügyi Minisztériumot, ám ők nem kívántak állást foglalni az ügyben, s a WHO magyarországi szervezetéhez irányítottak.

– Dr. Wodarg állítását semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, beadványa is mindössze néhány sor, amelyben a WHO-t nem is említi, hanem a gyógyszeripar nemzetközi szervezetekre, döntéshozókra gyakorolt nyomásáról beszél – mondta dr. Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi irodájának vezetője.

– A forgalomba hozható vakcinákról egy 15 tagú szakértői bizottság dönt a WHO-nál, amelynek tagjai bizonyíthatóan nem kapcsolódnak egyetlen gazdasági társasághoz sem – érvelt az elnök. Mint mondta, az Európa Tanács parlamenti közgyűlése január 25-én dönt majd arról, hogy 28-i ülésén egyáltalán napirendre vegye-e a vakcinaszerződések vizsgálatát és tárgyalását soron következő közgyűlésén.

Dr. Pusztai Zsófia hozzátette, a WHO hosszú évek alatt alakította ki a világjárvány különböző fázisaira vonatkozó útmutatóját, amelynek legfrissebb változatát 2009 februárjában véglegesítették. Az Egészségügyi Világszervezet ez alapján minősítette világjárvánnyá tavaly júniusban az új H1N1 vírus terjedését, hiszen akkor már két földrész több országában is közösségi szinten terjedő megbetegedéseket okozott.


Milliárdokat költött az állam szórólapokra

Több mint 3,5 milliárd forintot költött az állam védekezésre buzdító plakátokra, szórólapokra és reklámokra.

– A lakosság tájékoztatását segítő anyagok, mint az 550 ezer lakossági tájékoztató, a 40 ezer darab, védőoltással kapcsolatos, háromféle plakát és a tizenkétféle televíziós reklám ismert arcokkal bruttó 3,5 milliárd forintot tett ki – tudtuk meg az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztályától. A járvánnyal kapcsolatos egyéb költségek pedig – a háziorvosok többletmunkájának honorálása, az antivirális készletek feltöltése, az ÁNTSZ többletköltségei – több mint egymilliárd forintot tesznek ki.

Ha ez mind nem lenne elég, az Egészségbiztosítási Alap 2010. évi költségvetése további 3 milliárdos előirányzatot tartalmaz. Mint ismert, az állam 4 millió adag térítésmentesen adható vakcinát rendelt az Omninvest Kft.-től. Az oltóanyag ára 4,5 milliárd forint.

Forrás: Blikk

Szerény véleményünk a H1N1-ról az, hogy akár van, vagy volt járványveszély, akár nincs, felgyorsult, globalizáltvilágunkban akkor is szükséges a különböző fertőző betegségek elleni védekezés és ennek egyik legjobb módszere a személyi higiénia magasabb szintre történő emelése.

Ehhez a védekezéshez adunk szerény segítséget írásainkkal, illetvefejlesztéseink lakossági ügyfeleink részére 0,5 l-s valamint 1l-s kiszerelésben biztosítjuk, melyekhez a webáruházunkon keresztül tudnak hozzájutni.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems