Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Hogy akadályozza meg a Tartós Jégmentesítőszer a kátyú képződést? Hogy akadályozza meg a Tartós Jégmentesítőszer a kátyú képződést?
2009-11-11 21:58:19

Kátyúk keletkezése ellen, PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesítőszer

Kérdés: Hogy akadályozza meg a Tartós Jégmentesítőszer a kátyú képződést?

Kátyú képződés sóval kezelt útszakaszon. A megoldás PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesítőszer!A kátyú nem más, mint az úttest felületén felfagyásból keletkező gödör, mely a téli hideg tartósságának, a leeső csapadék mennyiségének és az út használtságának függvényében növekszik.

Hogy is keletkezik a kátyú?

Az úttest - még a jó minőségű is! - egy porózus szerkezetű anyag, aminek apró pár tizedmilliméteres hézagaiba is beszivárog a leeső csapadék, ami aztán a fagypont alatti hőmérsékleten megfagy, majd a hőmérséklet állandó változása miatt egy állandó fagyás, olvadás folyamat indul be. Ez a ciklikus fagyás-olvadás folyamat ami igazából okozza a problémát, hisz a halmazállapot változás, pontosabban a folyadék halmazállapotból szilárd halmazállapotba történő átmenet egyben térfogat növekedéssel jár együtt. Ez a térfogat növekedés akár 8-10% is lehet. Ráadásul a térfogat változás anyagszerkezetet romboló hatása nem csak a felszínen fejti ki hatását, hanem arra, amerre terjeszkedni tud, tehát akár az úttest alsóbb rétegeiben is, attól függően, milyen minőségű az úttest. Nos, ezek után jön az elkészült út használtsági foka, hisz amennyiben ezeken a minőségileg erősen kifogásolható úttesteken erős forgalom van, akkor ezek a kis, felszínhez közeli, vagy felszín alatti repedésekből, gyorsan kocsitengelyt próbáló, - majd törő - kátyúk képződhetnek! Természetesen ehhez szükséges még az is, hogy a közútkezelő milyen anyagokkal próbálja meg a biztonságos, csúszásmentes közlekedés feltételeit biztosítani. Eddig az útszóró só volt a sztár, annak ellenére, hogy mind az utakban, mind a környezetünkben a lehető legnagyobb károkat okozzuk vele.

Mondhatnánk azt is, hogy az útszóró só használata komolyabb károkat tud okozni környezetünkben, mint további atomerőművek építése és üzemeltetése.

Az útszóró só mínusz 8-9 Co fokig használható csak, azután ugyanis ugyanúgy megfagy, mint a sima víz 0 Co-k alatt. Ráadásul, minél több csapadék esik, annál közelebb kerül a sós csapadékvíz fagyáspontja a 0Co-hoz, és így egy állandó olvadás, majd fagyás ciklikusság jöhet létre, ami a térfogatváltozás miatt hihetetlen gyorsan tudja erodálni az úttestet!

Ha nem használnánk az útszóró sót, akkor nem lenne egy állandó folyadék utánpótlás az úttest repedéseiben és így sem a kátyúk száma, sem a nagysága nem növekedne ilyen gyorsan.

Természetesen ez a mai motorizált világunkban nem lehetséges, hisz ki gondolna arra, hogy nem autóval megy a munkába, családlátogatásra, vagy bárhova is. Ráadásul, ténylegesen rá is vagyunk kémnyszerítve a motorizált életformára.

Nos akkor marad az a megoldás, hogy ne törjük össze a nem kevés pénzbe kerülő autóinkat, megóvjuk egymás és a magunk életét, egészségét. Kiköveteljuk, hogy az utakat az arra szakosodott cégek tartsák tisztán, hó és jégmentesen, vagyis közlekedésre alkalmas állapotban.

A közútkezelők eddig kiküldték hajnalban a sószóró kocsijaikat, hogy mire a forgalom megindul, szórják ki a környezetüket erősen rongáló sóterhüket a közutakra, ami aztán majd nem csak az úttesten lévő kátyúsodást okozza, hanem az autóink alvázát, gumiabroncsaink állapotát is rongálja. Hosszú távon pedig az útszéli növényzetet, a városaink kevés fáit is pusztítja. Arról már ne is tegyünk említést, hogy a ruházatunk, cípőink sóvirágos képére gondolva elképzeljük, milyen káros hatása van a kis házi kedvenceink lábára ez a fajta védekezési mód a csúszós felületek ellen.

Ha belegondolunk, hogy végigmegyünk egy olyan úton, amit vastagon felsóztak, fáradtan lerúgjuk magunkról cipőnket otthonunkban és reggel dermedten tapasztaljuk, hogy bizony kőkeményen cipőtisztítással kell majd a reggeli készülődésünket folytatni, hisz a finom, sok tízezer forintba került bőrcipőnk orra kissé felfelé kunkorodva, sótérkép mintákkal díszítve várja, hogy ismét végig menjünk azon az úton, ahol ezt a mintázatot össze tudtuk szedni!

Képzeljük el, ha a cipőnk így néz ki, hogy bánthatja az útszóró sóval kezelt járda a házi kedvenveink lábát? Ráadásul ők nem állnak bele a kádba, hogy azt az ocsmányságot letisztítsák a lábukról, hanem ahogy szokták, lenyalogatják a lábukat. Bele gondolni is rossz!

Nos ennyit a régmúltról!

A megoldás:

PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesítőszer

Olyan teljesen környezetbarát készítmény, amivel meg tudjuk akadályozni, hogy az úttesten a csapadékvíz ne fagyjon meg -32CO-ig, ezáltal az állandó fagyás-olvadás térfogatváltozással járó halmazállapotváltozást is kivédjük, nem rongáljuk a sok milliós értékű jármúveinket, nem írtjuk ki a környezetünket és a kis házi kedvenceinknek sem okozunk kellemetlen hónapokat.

A PERIDOX (BAV) Tartós jégmentesítőszer hatóanyagai nem csak a - 32Co-s fagyhatár miatt gátolja meg a kátyúképződést, hanem azon oknál fogva is, hogy a pár milliméteres repedéseket kitölti. A repedések szélein felületi feszültség alakul ki és ezáltala csapadék ezekbe a résekbe nem tud befolyni, illetve ami beszivárog, az nem tud megfagyni, ezáltal nem jön létre az állandó térfogatnövekedéssel járó, olvadás-fagyás ciklikusság.

Természetesen azért azt tisztázzuk már az elején, a

PERIDOX (BAV) Tartós Jégmentesítőszer

nem fogja elszórni senki helyett sem a lehullott havat!

A Tartós Jégmentesítő megakadályozza, hogy a megolvadt csapadékvíz bele tudjon fagyni a felület repedéseibe ezáltal sokkal könnyebben lehet lesöpörni, vagy elszórni a járdáról a havat.

Ha pedig ónoseső után kell a felületet csúszásmentessé tenni, akkor a jégfelületre kijuttatott szer azonnal járhatóvá teszi a felületet és a külső hőmérséklet függvényében fél-egy óra alatt olyan állapotba hozza a felületet, aminek az eltávolítása már egyszerűen megoldható, akár kézi eszközökkel is.

Igen! Érdekel a termék és használni szeretném!

Címkefelhő:

Útszóró só, balesetveszély, csúszós út, útszakasz, járda csúszás mentesítés, környezetvédelem, autópálya, síkosságmentesítés, ónos eső, téli útviszonyok, hószórás, jégoldás, jégmentesítés, fagyveszély, növényvédelem, útszóró sót helyettesítő anyagok

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems