Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

H1N1 H1N1
2009-08-15 19:35:47

H1N1

H1N1 azaz sertésinfluenza vírusának tudományos besorolása.

A sertésinfluenza egy olyan légúti betegség, melyet a sertéspopulációkat megfertőző Orthomyxovirus okoz. (A vírus nemzetközileg ismert angol rövidítése SIV – swine influenza virus). E csoport definíciója nem filogenetikai alapú. Az eddig izolált SIV-törzseket vagy az Influenzavírus C csoportba sorolták be, vagy az Influenzavírus A különböző altípusai közé.

A sertések közt a fertőzési arány magas, a halálozási arány alacsony (1-4 százalék). A vírus a levegő útján, közvetett és közvetlen érintkezéssel, beteg vagy tünetmentes hordozók útján terjed. Az egész év során fordulnak elő járványok, de a mérsékelt égövben gyakrabban ősszel és télen. Sok országban rutinszerűen oltják ellene a sertéseket.

A sertésinfluenza könnyebben terjed emberről emberre, mint a madárinfluenza. Emberi megbetegedések a 2009-es, több, mint 150 emberéletet követelő mexikói járvány előtt is előfordultak, általában a szezonális emberi influenzához hasonló tünetekkel, de halált okozó tüdőgyulladás is előfordult a következményeképp.

Az A típusú influenza H1N1, H1N2, H3N1 és H3N2 altípusai mind okozhatnak SIV-fertőzést, újabban a H2N3 is. (Vannak olyan vélemények, hogy ez eredetileg az emberről terjedt át a sertésekre.)

Forrás:Wikipédia

A H1N1, azaz a sertésinfluenza elleni védekezés egyik hatékony módja a megelőzés. Ehhez a megelőzéshez ad segítséget cégünk a PERIDOX (EHCS) Egyéni Higiéniai Csomaggal.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems