Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

Dugulás és duguláselhárítás Dugulás és duguláselhárítás
2009-08-30 17:06:49

Dugulás elhárítás

Mi a dugulás és hogy is keletkezik? -t, majd reggel bő vizzel öblítsük át a lefolyót. Amennyiben a WC-ben tapasztaljuk a problémát, oda 2~3 dl szert öntsünk.

Ha egyáltalán nem folyik le a szennyvíz, akkor bizony beállt dugulás van.Jöhet a csőgörény. Kiszállási díj és egyéb költségek cirka 12.000Ft-tól felfelé, ha szerencsések vagyunk és egy szolid szakember végzi el a munkát. Természetesen lehet még ezen kívül más kellemetlenség is, hisz a csőgörény kriminális esetben akár a csatornarendszerünket is összetörheti. (régi, elöregedett csatornarendszer, siet a mester....) Innentől kezdve a tétel már nem biztos, hogy megáll 50.000 Ft alatt.

A javaslat: PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítószer.

Minden esetben a kezelést lehetőség szerint az esti órákban, a bő vizes öblítést a reggeli órákban végezzük el.Stabil, beállt dugulás esetén javasolt egy kis rásegítés a WC pumpával a csatorna rendszerre, hogy a Dugulás Elhárító vegyszer által feloldott massza könnyebben tudjon keresztülhatolni az akár több méteres duguláson keresztül is. Ezután bő vízzel öblítsük ki a rendszert, majd szükség esetén ismételjük meg a kezelést.

Amit viszont sosetegyünkha észleljük a dugulás első jeleit, vagy ha már beállt a dugulás, az a sósav, vagy bármi más maró anyagnak a rendszerbe juttatása. Sokan mondják a háztatrtási sósav csodákra képes! Amire képes, hogy valóban megoldja a szennyeződéseket alapból. Viszont ahogy hozzáér a csatorna falához, legyen az eternitcső, műanyagcső, vagy bármilyen más anyagszerkezetű cső, azonnali hatállyal megmarja és - szó szerint kell venni - érdesíti azt. Innentől kezdve először havi, majd heti rendszerességgel kell alkalmazni ezt a fajta kezelést, aminek az eredménye belátható időn belüla teljes csatornarendszer cseréje lesz.

A dugulások megelőzése, megszüntetése érdekében a PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítószer-t hígítás nélkül a következő módon használjuk:
Preventív megelőzés: 0,5-2dl a lefolyórendszer áteresztő képességének függvényében;
Lassú átfolyás esetén: 1-3 dl a lefolyórendszer áteresztő képességének függvényében;
Beállt dugulás esetén: 2-5 dl a lefolyórendszer áteresztő képességének függvényében;
Kezelés után minden esetben érdemes a beöntött folyadékot a WC pumpával egy kicsit megmozgatni a jobb hatás kifejtése érdekében.
További javaslatunk: mosogatáshoz megfelelő zsíroldó képességű, lehetőség szerint csökkentett habzású készítményt használjon. Mosógépbe szintén csökkentett habzású, lehetőség szerint vagy folyékony, vagy géles állapotú mosószert alkalmazzon.
Amennyiben viszont Ön nem óhajt a duguláselhárítással foglallkozni, úgy igénybe veheti gyorsszolgálatunkat, aminek segítségével bontás és csőgörény nélkül is meg tudjuk oldani a beállt dugulások megszüntetését.
Gyorsszolgálatunk telefonszáma: +36-20-253-5527
Kiszállási díjak:
XIV, XV, XVI. kerület 2.500 Ft + Áfa
Pest többi kerülete: 3.000 Ft + Áfa
Budai kerületek: 4.000 Ft + Áfa
Pest megye területére 85 Ft + Áfa/km
-telephelyről célállomásra és vissza számítandó -
Beállt dugulás esetén a vegyszeres duguláselhárítás költségefelhasznált szettenként 4.400 Ft + Áfa (1 szett = 2 db 1l-s PERIDOX (DE) Dugulás Elhárító)
Egy lakáshoz átlagosan 1-2 szett szükséges.

Kapcsolódó cikkek:

Címkefelhő:

dugulás elhárító, dugulás elhárítás, haccp tisztítószerek, mosogatószer, tisztítószer, vízkőoldó, haccp, haccp program, haccp kompatibilitás, haccp system, haccp training, haccp plan, food safety haccp, haccp certification


A dugulás általában egy hosszabb folyamat eredményeként jön létre. Tudnunk kell, hogy a lefolyórendszer kiépítésekor a vízvezetékszerelőink figyelembe vették azokat a lejtési adatokat amikkel számolniuk kellett. A csatornarendszernek ugyanis egy természetes lejtést kell adni, hogy ne csak a folyadék állapotú szennyeződések follyanak le, hanem a szennyvíz vigye magával a szilárd szennyeződéseket is. Ha jó a lejtetés, akkor egy ideig nem lesz problémánk. A problémák akkor kezdődnek, amikor megvesszük a legolcsóbb mosóporokat, vagy mosogatáshoz por alakú készítményeket kezdünk el használni,illetve ha elkalandozik a figyelmünk és esetleg ételmaradék kerül a csap lefolyójába.

A mosóporok hordozó anyagai nem tudnak teljesen feloldódni a mosóvízben, hanem a kiürülnek a csatornarendszerben és ott elkezdenek lerakódni, amivel a dugulások kezdetét veszik. Előszörcsak 1-2 mm vastagságban, majd ez a vastagság minden egyes használat esetében növekedik egy kicsit. Ezt még megfejeljük ha a mosogatáshoz jól, vagy erősen habzó mosogatószert használunk. Az erősen habzó anyagok ugyanis nem oldják jobban a zsírokat, csak eltakarják előlünk azt, hogy miben nyúlkálunk. A lefolyórendszerben tehát egy jó erősen habosított, de zsíroldásban már teljesen kimerült anyagot juttatunkaminek a habszerkezete miatt a lerakódás szivacsos, zsírcsapdának minősülő kotyvaszt képez. Ehhez vegyük hozzá, hogy bármennyire figyelünk is, a konyhából a mosogatás közben ételmaradékok, a mellékhelyiségből papír és egyebek, a fürdőszobából haj és szőrszálak tömege kerül a rendszerbe. Most már csak az a kérdés, mikor vesszük észre -észre vesszük-e egyáltalán -az első figyelmeztető jeleket és várunk a csodára, vagy teszünk is valamit a dugulás végleges kialakulása ellen.

Először nézzük a kezdődő dugulás jeleit.

- Csatornaszagot érzünk. Ha a konyhában érezzük, akkor valószinüleg a mosogatószifonnál van a hiba, ha a fürdőszobából akkor a csatornarendszer összefolyó ágában kezdődött meg a rendszer szűkülése és a zsíros lerakódások kialakulása. Egyértelmű jel, hogy a csatornarendszerben a párnás, szivacsos szerkezetű lerakódások egyre több szerves anyagot tartanak vissza és ezeknek a szerves anyagoknak a bomlásterméke az a kellemetlen szag, amit érzünk.

- Lasabban folyik le a fürdőkád, mosdókagyló, mosogatótálca? A csatornarendszerben a keresztmetszet szűkülése okozza a dugulások kialakulását.Nos itt már elég közel van a végkifejlet. A lefolyó,- csatornarendszerünk átmérője a kritikus ponthoz közeledik. Csak a szennyvizet engedi le,de a csatornarendszerbe jutó szilárd anyagokat már csak nehezebben, egyre lassabban engedi át.

- Nem folyik le a szennyvíz, vagy csak nagyon lassan? Egy-egy mosogatás, vagy fürdés, esetleg WC használat után több tíz perc kell, hogy a rendszer elengedje a szennyvizet, ha egyáltalán elengedi. Azt már ne is részletezzük, hogy a szennyvíz visszafolyik és abban tocsognunk. Azt hsizem, ez már egyértelmű jele annak, hogy valami nagyon nincs rendjén.

Nos, most már komoly kihívás elébe nézünk.

Mit is tehetünk a fent felsorolt esetekben?

Ha csatornaszagot érzünk, vagy lassabban folyik le a szennyvíz, akkor megoldás lehet egy jó erős légfrissitő spray is, de a problémát nem oldja meg, csak elodázza. Javaslat: PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítószer. A csaptelepbe, fürdőkád lefolyójába este, lefekvés előtt öntsünk 0,5~1 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítószer

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems