Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

13+1 nyerő tipp, hogy tudjuk megakadályozni a konyhai mosogatáskor a lefolyórendszer eldugulását 13+1 nyerő tipp, hogy tudjuk megakadályozni a konyhai mosogatáskor a lefolyórendszer eldugulását
2010-02-01 01:03:54

13+1 nyerő tipp a CCP(h1) alapján

Ebben a cikkben 13+1 biztos tippet adunk arról,mire figyeljünk a mosogatáskor, hogy megakadályozzuka dugulás a csatorna rendszerünkben.

1. Tipp:
Mindenképpen szerezzünk be - és használjuk is! - olyan mosogatóhoz való dugót, amel
yik egyben kiszűri a mosogatóba került darabos szennyeződéseket.

2. Tipp:
A szennyes poharak, tányérak, evőeszközök, edények gyűjtsük össze, a tányérakról, az edényekről a darabos és a folyékony ételmaradékot válasszuk széjjel. A folyékony étalmaradékot (levesek, főzelékek leve, savanyúság leve...) egy edénybe gyűjtsük és tegyünk bele 2 csepp PERIDOX (KKM) Kézkímélő mosogatószert, engedjünk hozzá 2 liter lehetőség szerint jó meleg vízet és mielőtt elkezdenénk mosogatni, öntsük le a mosogatóakna lefolyójába.

3. Tipp:
A darabos ételmaradékot gyűjtsük össze egy neyoln zacskóba és ezt tegyük félre a mosogatás végéig, hogy a mosogatás végén a szűrős dugónk által felfogott szennyeződést is hozzá tudjuk adni, majd az egészet dobjuk ki a szemétbe.

4. Tipp:
A szétválogatott mosatlan edényeket, ha szükséges, érdemes mosogatás előtt átöblíteni, így az esetleges maradékokat még a szűrő felfogja, kevesebb vizet, energiát és mosogatószert kell majd használnunk, ezáltal a mosogatás is sokkal hatékonyabb lesz. Az eszközök előzetes letisztítása érdekében érdemes egy külön tálkába kb 1 liter vizet engedni, amihez 1-2 csepp PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert cseppentünk, majd egy külön, csak erre a célra használt kis nyeles kefével a mosogatásra váró edényeket egy gyors mozdulattal letisztítjuk.

Innentől kezdve szét kell választani a mosogatási formákat.
A kézi mosogatás esetében két bevált mosgatási forma van. Az állóvizes és a folyóvizes mosogatás, ahol mindegyik formának megvannak az előnyei és a hátrányai is.

5. Tipp:
Gépi mosogatás, bepakoljuk az edényeket, beletesszük a gépbe a tablettát, vagy felöntjük mosogatógéllel és beindítjuk a gépet. Nos itt sokat nem lehet tenni a mosogatás végéig, mert a gép mosogat, a szer dolgozik, vagy nem. Amikor végzett a mosógatógép és sor kerítünk az edények elpakolására is, érdemes a belsejét átöblítenünk, mert mindig marad valamennyi szennyeződés a gépben. Ezek a szennyeződések kellemetlen szaghatást is kiválthatnak, illetve amennyiben beszárad a mosogatógép belsejébe, bizony nem esztétikus látvány.

6. Tipp:
Havonta egyszer érdemes a mosogatógépben egy sima egyszerű, gyors mosóprogramot átfuttatni, amihez javasolt adni kb. 0,5 ~ 1 dl PERIDOX (VO) Vízkőoldószert, ami az esetleges vízköves részeket szépen letisztítja, ezáltal hatékonyabbá válik a víz felmelegítése, illetve maga a mosogatás is. Nem beszélve arról, hogy a vízkő minden fertőzés egyik melegágya, tehát nem csak energia megtakarítási szempontból nagyon fontos, hogy a mosogatógépünkben se legyen vízkő. Erről majd egy másik cikkünkben lehet olvasni bővebben.

Nos tehát maradjunk a mosogatásnál.
Gyakorló háziasszonyok tudják - néha mi férfiak is - hogy a mosogatást elvégezhetjük állóvizben, vagy folyóvizben.
A lényeg általában a mosogatószeren van.

7. Tipp:
Használjunk megfelelő mosogatószert. Tudom, könnyű azt mondani, hogy megfelelő mosogatószer, de mi a megfelelő mosogatószer főbb ismérve? Sajnos erről a tv reklámok mélyen hallgatnak, hisz ha ez alapján kellene mosogatószert választani, akkor pont azok a mosogatószerek kerülnének a sor végére, amikről ezek a reklámok mesélnek. A nagy zsírkaparó erővel, dús habzással, nagyon kellemes és tartós illattal rendelkező mosogatószerek. Ezek a mosogatószerek nem ismernek lehetetlent. Mindent elmosogatnak, minden problémát megoldanak, csilli-villi minden edény és eszköz tőlük, sőt még a hölgy keze is oly ápolt, mintha nem a mosogatóvízből emelte volna ki a kacsóját, hanem épp a manikűröstől jött volna.
Igen, a reklámokban.
A valóság mást mutat. A zsírkaparó erő nem más, mint maga a mosogatást végző személy. A szép vastag hab pedig placebó hatást gyakorol, hogy ne lássuk, milyen mosogatólében is nyúlkálunk. Az illatfelhő pedig a rosszul beoldott zsír és egyébb mosogatáskor keletkező hulladék melegvizes szaghatásának lefedése, tehát ismét csak áltatás.
A jó mosogatószer hideg vízben is tökéletesen beoldja az eszközökön lévő zsírokat, legyen szó épp csak vajaskenyér maradékáról, vagy jó erős pörköltszaftos tányérról. A meleg vízre a kéz, vagyis a mosogatást végző személy komfortérzésének emelésére van csak szükség.
Habzás szempontjából mindenképpen a csökkentett habzású készítmények a jók, hisz maga a hab egy könnyű, szivacsos szerkezetű anyag, aminek a felületén a rosszul beoldott zsírok adják a bevonatot. Nos, amikor ezt a masszát leengedjük a mosogatás végén a lefolyóba, akkor bizony az nem fog tudni teljes mértékben összeesni és így máris képződött a lefolyórendszerünkben egy vékony réteg habos, puha massza, amibe aztán majd a többi anyag, amit a csatornába leengedünk be tud ágyazódni. Ez az igazi veszély a csatorna rendszerünk eldugulása szempontjából.

7. Tipp:
Állóvizes mosogatást akkor végezzünk, amennyiben sok edény és eszköz gyűlt össze. Ebben az esetben engedjük a mosogatóaknába 8-10 liter kézmeleg víz. Tegyünk ehhez a PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószerből 8-10 mililiternyi mennyiséget, majd egyszerűen mosogassunk el.
A PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószer garantáltan gyors és hatékony megoldást biztosít.
Állóvízes mosogatás után érdemes az öblítést is állóvízben megejteni. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő zsíroldó képességű, kevésbé habzó mosogatószert használjunk, mert így az öblítéshez használt víz is sokkal kevesebb. Ezért is javasoljuk a PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert. Erős zsíroldó képesség, minimális habzás mellett.
Amennyiben gyorsan szeretnénk elpakolni a szárítóból, úgy javasoljuk, hogy az öblítővíz kézmeleg legyen, ugyanis a mosogatáskor, illetve az öblítéskor az eszközök átveszik a mosogatólé, illetve az öblítővíz hőfokának egy részét és a PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószerhez adott szárítást gyorsító adalékoknak köszönhetően 5-10 perc alatt foltmentesen, magas fénnyel fognak megszáradni az elmosogatott edények, eszközök.

8. Tipp:
Folyóvizes mosogatást akkor érdemes folytatni, amennyiben csak pár tányér, poharat, vagy eszközt kell elmosogatnunk. Ebben az esetben tegyünk a mosogatószivacsra egy kis csepp PERIDOX (KKM) kézkímélő Mosogatószert és ezzel végezzük el az edények elmosogatását. Az előre bevízezett edényeket a mosogatószeres szivaccsal simán elmosogatjuk, majd félretesszük addig, amig az összes edényt, eszközt el nem mosogattuk, majd a szivacsot alaposan kinyomjuk, hogy a szivacs felületére rakódott szennyeződéseket is eltávolítsuk. Ezután a kezünkben összenyomva tartott szivacsot leöblítjük a folyóvíz alatt. És félretesszük a szivacsot, ugyanis abban még mindig van annyi mosogatószer, hogy a nap közben esetleg elfogyasztott kávézás, vagy teázás, esetleg tízórai, vagy uzsonna maradékát is el tudjuk vele mosogatni.

9. Tipp:
Öblítés után NE törölgessünk! Hagyjuk az edényeket, eszközöket leszáradni. Ez azért is nagyon fontos, mert a PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatóval történő mosogatás után a tányérak, poharak és az evőeszközök foltmentesen, szépen csillogva fognak megszáradni, tehát teljesen felesleges a törölgetés.

10. Tipp:
Mosogatás, öblítés befejezése után minden esetben szedjük ki, tisztítsuk le a szűrős dugót.
A felfogott darabos szennyeződéseket, ételmaradékot tegyük hozzá a mosogatás előkészületekor összegyűjtött ételmaradékokhoz, majd csomózzuk össze azt és dobjuk ki a szemétbe.


11. Tipp:
A mosogató aknát öblítsük ki 2-3 liter kézmeleg vízzel, majd papír törlővel töröljük szárazra.
Hetente egy alkalommal javasoljuk, hogy a mosogatóakna részeit, illetve a csaptelepet a benedvesített szivacsunkra tett 2-3 csepp PERIDOX (VO) Vízkőoldó segítségével töröljük át.
Az eredmény önmagáért fog beszélni!
A szárítót is érdemes heti egy alkalommal áttörölni, hogy a lerakódott vízkőtől megszabaduljunk.


12. Tipp:

Amennyiben nem PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert használ, úgy havonta érdemes 1/2 ~ 1 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót tenni a mosogató lefolyójába.
Amennyiben PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert használ, úgy 2-3 havonta célszerű 1/2 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót tenni a mosogató lefolyójába.


13. Tipp:
Amennyiben csatorna szagot érez a mosogató felől, azonnal javasolt 1/2 ~ 1 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót tenni a mosogató lefolyójába.


13+1. Tipp:
Amennyiben használnia kell a PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót, úgy azt akkor tegye, amikor nincs szüksége a lefolyóra legalább 1-2 órán keresztül.

Igen, regisztrálok! Szeretnék a termékhez hozzájutni!

Címkefelhő:

dugulás elhárító, dugulás elhárítás, haccp tisztítószerek, mosogatószer, tisztítószer, vízkőoldó, haccp, haccp program, haccp kompatibilitás, haccp system, haccp training, haccp plan, food safety haccp, haccp certification

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems