Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

13+1 nyerő tipp dugulások megelőzésére ruhamosás közben
2010-02-03 05:08:33

13+1 nyerő tipp dugulások megelőzésére ruhamosás közben

CCP(h-2) Mosás


A dugulások kialalkulásának másik sarkalatos pontja a mosás.

Itt - ha hiszik, ha nem - még rosszabb a helyzet, mint a mosogatásnál.
A legnagyobb problémát az okozza, hogy a mosogatáshoz használt mosószerek nagy része por formátumú tisztítószer. Sajnos a mosószereknek elsősorban a bolthálózatok értékesítési mutatóinak kell hogy megfeleljenek és nem a felhasználók jogos és elvárható igényeinek. A gyártók valahol megpróbálnak egyensúlyt teremteni, de ez egyre kevésbé sikerül. A mosóporok zömében olyan - a mosás szempontjából indiferens - anyagokat tartalmaznak, amik első sorban a térfogatot és a súlyt növelik, a hatékonyság és a mosóaktivitás rovására.
Sajnos a kereskedelmi hálózatok érdekei a vásárlói szokásokat a legolcsóbb termék felé orientálják, csak ép azt nem tudatosítják a felhasználóban, hogy bizony ez az olcsóság, neki - mármint a vevőnek, a felhasználónak - ez sokkal többe kerül. Nem baj, a lényeg az, hogy a nagy kereskedelmi láncok sokat tudnak keresni ezeken a termékeken. .
Ezután a kissé pesszimista bevezető után nézzük a konkrét tippeket a mosással kapcsolatban.

1. Tipp:
Szedjünk össze mindent és vigyük el a Patyolatba, vagy valami hasonló, mosással kapcsolatos szolgáltatóhoz. Sajnos ezt a szolgáltatást elég kevesen tudják folymatosan igénybe venni.

2. Tipp:
Akkor mossunk mi!
Szedjük össze a mosásra szánt szennyesünket, válogassuk szét az anyagára, színére, illetve a szennyezettség foka és milyense alapján.
Ha szükséges - általában igen - a szennyezettség eltávolítása érdekében mint amilyen az ingek gallérja, illetve mandzsettája, vagy a fehérneműk esetében bizonyos területek, használjuk a konyhában már jól bevált PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert. Egy kis edénykébe tegyünk 2-3 csepp PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert, majd engedjünk hozzá 1/2 ~ 1 dl sima csapvízet és a szennyezett felületet kíméletesen egy puha körömkefe segítségével dörzsöljük át. Öblíteni nem szükséges a ruhát mosás előtt.

3. Tipp:
Forgassuk ki a zsebeket, hogy ne maradjon benne papírzsebkendő, aprópénz, vagy bármi kisebb tárgy, mert ezek nem csak a mosni való ruhákat tudják károsítani, hanem a mosógépben is komoly károkat okozhatnak, illetve amennyiben bejutnak a csatornarendszerben ott is elakadást, végső soron dugulást okozhatnak.

4. Tipp:
Ágynemű mosása esetében érdemes az ágyneműt kifordítva mosni, ugyanis a huzat összevarrásában, vagy a sarkokba összegyűlik a párna töltelékéből az apró szösz, amik egy része a mosás során visszamarad a sarkokban kis csomókban, másik részük viszont eltávozik a mosógépből a csatornarendszerbe, ahol aztán lerakódik a csatornarendszer falára és előbb utóbb dugulást fog okozni.

5. Tipp:
Mosószer kiválasztásánál lehetőség szerint ne mosóport válasszunk, hanem géles állagú készítményt. A folyékony állagú mosószerek esetében egyre jobb és hatékonyabb készítmények kerülnek a piacra. Igaz, ezek árai aránylag magasabbnak tűnnek, de a felhasználandó mennyiség, illetve a kapott végeredmény szempontjából végül is ezek a gazdaságosabbak.

6. Tipp:
A mosógélek esetében nézzük meg azokat a készítményeket, amik a hőfok szempontjából a legkedvezőbb paramétereket tudja mutatni. Itt első sorban nem az a lényeg, hogy a mosógéllel akár főzőmosást is lehessen végezni, hisz ezt a programot elég ritkán, sőt mondhatjuk szinte sosem használjuk, hanem hogy tudjon 30 fokon is tisztítani.
Ezért javasoljuk a PERIDOX (BMg-sz) Bioaktív Mosógél színes ruhákhoz, vagy a PERIDOX (BMg-f) Bioaktív Mosógél fehér ruhákhoz használatát.

7. Tipp:
Javasoljuk a pontos adagolás betartását, részint azért, hogy ne pazaroljunk, részint azért, mert a több mosószer nem jelent egyben nagyobb hatékonyságú mosást.

8. Tipp:
Mindenképpen vegyük figyelembe a mosógépgyártók ajánlását a ruhatöltetek esetében, hisz a mosás hatékonyságához szükséges, hogy a megfelelő mennyiségű víz és mosószer mellett a szükséges helynek is rendelkezésre kell állnia a mosás folyamán.

9. Tipp:
Havonta egy alkalommal nézzük meg a mosógépünk szűrőjét. Távolítsuk el a mosógép szűrőjére tapadt ruhaszöszöket, haj és szőrszállakat, esetleges más maradványokkal vízkőréteget alkotó anyagokat. Ezek a vízköves darabok a mosógép használata közben kis darabokban levállnak a szűrőről és a csatorna rendszerben dugulásokat idézhetnek elő. Kapaszkodó pontokat jelentenek a szennyvízben lebegő, vagy úszkáló egyéb szerves anyagoknak, mely következtében a dugulás egyik legfontosabb előidézőivé léphetnek elő.
A másik jelentősége a mosógépünk élettartamában, illetve az üzemelési költségek csökkentése szempontjából tartjuk fontosnak.

10. Tipp:
Ne használjunk mosóport!
A mosópor nagy részét - fentebb már írtuk - olyan indiferens anyagok teszik ki, amelyek majdnem liszt szerű anyagok és nem tudnak teljesen feloldódni mosás közben. Kedves olvasónk, biztos találkozott már néha a mosott ruhákban kis darabos fehér porszerű anyagokkal. Nos el lehet képzelni, amikor ez a víznél nehezebb anyag bekerül a csatorna rendszerbe, egyre kevesebb lesz a víz sodró ereje, ami kiürítené ezt az anyagot a rendszerből, valahol a csatornarendszer vége felé elkezd leüllepedni . Aztán jön az egyébb lebegő szerves anyag és már készül is a dugulás alapját képező kis szigetecske. Kezdjük élesíteni a csőgörényt, vagy keresgélni egy szerelő szaki telefonszámát!

11. Tipp:
Amennyiben mégis mosóport használunk, úgy érdemes 1 ~ 2 havonta a leggyorsabb, hidegvízes mosóprogramot lefuttatni úgy, hogy a mosógép dobjába öntünk 1 dl PERIDOX (VO) Vízkőoldót, ami leoldja a fűtőszálakról a rárakódott vízkövet, illetve a mosóporokból kiváló anyagokat a mosógépen belül.

12. Tipp:
Amennyiben mosógéleket használunk, vagy a PERODOX Bioaktív Mosógél család valamelyik tagját, úgy a mosógép belső tisztítását a PERIDOX (VO) Vízkőoldóval elég negyedévente megejteni.

13. Tipp:
Amennyiben a mosógép felöl érzünk kellemetlen csatornaszagot, úgy érdemes a csatlakozásnál 1 ~ 2 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót a rendszerbe engedni, mert a csatorna falán a keletkező lerakódások szerves anyagainak bomlásszaga jön vissza, ami egyértelmű jele annak, hogy a csatornarendszerünk kezd eldugulni.

13+1. Tipp:
Ha nem érzünk csatornaszagot, akkor is érdemes legalább fél évente a mosógép fali becsatlakozásának helyén 1 ~ 2 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítószert a rendszerbe juttatni, hogy az esetleges felrakódásokat eleve kizárjuk. Viszont sose felejtsük, amikor a PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót beöntjük, a csatornarendszert legalább másfél két óráig ne használjuk.

Igen, regisztrálok! Szeretnék a termékhez hozzájutni!

Címkefelhő:

dugulás elhárító, dugulás elhárítás, haccp tisztítószerek, mosogatószer, tisztítószer, vízkőoldó, haccp, haccp program, haccp kompatibilitás, haccp system, haccp training, haccp plan, food safety haccp, haccp certification

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems