Belépés
FőoldalHírekKeresésRegisztrációBelépés

Dugulás elhárítás, bontás és csőgörény nélkül, garantált eredménnyel, olcsón, gyorsan, egyszerűen! Minden, ami a dugulással, dugulás keletkezésével, a dugulás elhárításával kapcsolatos, azt itt megtalálja!

Webáruház
Elérhetőségeink:

Lakossági felhasználók

PERIDOX termékek

Cikkek, érdekességek

Gy.I.K.

Adatvédelmi nyilatkozat

13+1 nyerő tipp amivel megakadályozzuk a dugulásokat a fürdőszoba használata esetében
2010-02-10 05:39:09

13+1 nyerő tipp dugulások kialakulása ellen a fürdőszoba használ

13+1 nyerő tipp, amivel megakadályozzuk a dugulásokat a fürdőszoba használata esetében.

CCP(h-3) Fürdőszoba használat
A fürdőszoba az, ahol megszabadulunk a nap közben ránk rakódott szennyeződésektől, ezért ennek a területnek a tisztán tartása a lakásunk tisztasága és a személyi higiéniánk szempontjából is sarkalatos pontnak számít. Mindezek mellett a csatornarendszerekben keletkező dugulások szempontjából fontos, hogy használjuk a fürdőszobát, milyenek a tisztálkodási szokásaink, milyen szereket, habfürdőket samponokat használunk. A következő 13+1 tippel próbálunk meg segíteni, hogy a fürdőszoba tudatos használatával is megakadályozzuk a csatornarendszerekben keletkező dugulásokat.

1. Tipp:
Lehetőség szerint használjunk szűrővel egybe épített dugót a csaptelep lefolyójához, hogy megakadályozzuk a különböző darabos szennyeződés lejutását a csatornarendszerbe.

2. Tipp:
Kézmosás. Személyi higiéniánk megfelelő szinten tartásával sok betegséget tudunk megelőzni. Ehhez szükséges naponta többször is az alapos kézmosás.
A kéz tisztán tartása nem holmi sznob dolog, hanem tényleges érdekünk. Az egyik legszennyezettebb testrészünk a kezünk. Gondoljunk bele, mi mindent fogunk meg a kezünkkel. Mi mindent csinálunk a kezünkkel. Kapaszkodunk a villamoson, kezet fogunk akár vadidegen emberekkel, használjuk a mellékhelyiséget, eszünk, dolgozunk, egy unalmasabb munkahelyi napon megdörzsöljük álmos szemünket....
Nos ezek a cselekedetek, tevékenységek mind egy fertőzés alapjai lehetnek. Ezért nagyon fontos, hogy a kezünk a lehető legtisztább, a kézbőrünk viszont egészséges legyen. A kézbőr tisztaságát aránylag egyszerűen meg tudjuk oldani. Vannak alapszabályok, amit már kiskorunkban belénk neveltek, megszoktunk már és rutinszerűen végzünk el.
Mellékhelyiségek látogatása után kezet mosunk....
Ha piszkos lesz a kezünk, mert a munkánk során néha óhatatlanul szennyeződések kerülnek rá, kezet mosunk....
Étkezés előtt, kezet mosunk....
Kezet mosunk, mert úgy érezzük, kezet kell mosnunk....
A kéz tisztításához használhatunk sima szappanokat, folyékony szappanokat, fertőtlenítő készítményeket, tusfürdőt.
A kézmosáshoz célszerű kézmeleg vizet használni, bár a sima csapvíz is megteszi. Érdemes minden esetben a kézmosást alaposan elvégezni, nem csak a tenyérre összpontosítva, hanem a kézfejet is alaposan átdörzsölve lemosni, majd bő vízzel leöblíteni.
A kézmosással kapcsolatos tippjeink eléréséhez klikk ide >>>

3. Tipp:
Sose használjunk a fürdőszobában (sem) por alakú tisztító, vagy tisztálkodó szereket!
Ezek a készítmények alig tartalmaznak mosó-aktív anyagot, viszont sok olyan indiferens töltelék van bennük, ami a súlyt és a térfogatot növeli, hogy a kereskedelmi forgalomba elvárt gyors forgási sebességet el tudja érni, de az Ön érdekét egy fikarcnyit sem veszik figyelembe, viszont a lakás csatornarendszerében az egyik legnagyobb kárt okozó anyag lesz idővel. Ezek az anyagok minden esetben nehezebbek a víznél, ami miatt a csatornarendszer vége felé - a csatorna lejtési paraméterei miatt - amikor a víz már nem tudja tovább sodorni a szemcséket, egyszerűen lerakódnak a csatorna aljára és kis szigetecskéket fognak alkotni.
Ezeken a szigetecskéken, amik aztán mint egy durva ráspoly, fennakadnak az egyéb lebegő szennyeződések.
Majd idővel ezekből az elején még csak kis felrakódásokból egyre komolyabb akadályok keletkeznek és innentől kezdve már csak egy kis idő és Ön egy cseppet sem boldog tulajdonosa lesz egy komoly dugulásnak, illetve a dugulás minden kellemetlen következményének.

4. Tipp:
A borotválkozás az egyik rákfenéje a csatornarendszereknek. Sokan nem is gondolnak bele - ugyan miért is kellene pont ezen filozofálniuk! - hogy a borotválkozás során mennyi olyan anyagot juttatunk ki a csatornába, ami a későbbiekben gondot okozhat nekünk. A borotválkozáshoz a férfiak zöme vagy borotvahabot, vagy borotva gélt használ. A csatornarendszer szempontjából a borotva gél sokkal előnyösebb megoldás, mert a levágott szőrszálak a megfelelő mennyiségű borotva gélben jobban bent tudnak maradni, mint a borotvahabban. A problémát ebben az esetben az okozza, ahogy arról már írtunk az előzőekben, ha a mosogatáshoz, illetve a mosáshoz nem megfelelő zsíroldó képességű szereket használunk. Ebben az esetben a csatornarendszer falán egy eleinte vékony, majd a használat során - a használat függvényében egyre jobban erősödő - vékony, puha, párnás réteg, úgynevezett nyák rakódik le, amibe aztán a borotválkozás során levágott szőrszállak, mint apró lándzsák bele tudnak fúródni. Ez mint egy ráspoly a továbbiakban minden, a lefolyóba kerülő anyagot megtart és a nyák egyre jobban fog vastagodni, aminek a vége egyértelműen a dugulás.

5. Tipp:
Borotválkozás után 1-2 liter meleg vízzel mossuk ki a mosdót. Ennek két jelentősége is van. Amennyiben átmossuk a mosdót, az átmosás és az öblítés következtében a lefolyórendszerbe került szőrszállak a többlet vízmennyiséggel jobb arányban fognak eltávozni mint a szifonunkból, mint a csatornarendszerünkből.
A másik, talán meg az előbbinél is fontosabb dolog, életünk párja nem tudja ránk fogni, hogy már megint rendetlenek vagyunk, és mindig Neki kell utánunk rendbe tenni mindent.

6. Tipp:
Hajmosás, amiben viszont a család női tagjai viszik a prímet. A hölgyeknek divatirányzatoktól függetlenül, általában hosszabb a hajuk, mint a férfiaknak. Ráadásul a hosszabb haj több ápolást is igényel. Sűrűbb mosást, festést, beszárítást, besütést. Ettől is lesznek a nők még szebbek, még vonzóbbak, még kívánatosabbak számunkra, hogy bár a hajhosszuk változó, de szinte mindig ápoltan, netten néznek ki. Az idő múlásával azonban egyre nehezebb ezt a nettséget fenntartani. A rendszeres mosás, a festés, a besütés, a berakás tupírozás és még hasonló nyalánkságok miatt a nők haja sokkal jobban sérül, mint gondolnánk. Adottságoktól függően 40 éves kor környékén a rendszeresen tupíroztatott, festetett hajú hölgyek haja jobb esetben töredezetté válik, rosszabb esetben elindul egy komoly hajvesztéssel járó folyamat. Egy-egy hajmosás alkalmával akár több száz hajszálat is elveszthetnek, ami a női hiúságnak adott kellemetlen pofonon túl a csatornarendszerünknek is komoly terhelést okoz.
Az előző pontban leírtak alapján a nyákba belefúródott apró szőrszálak megakasztják a hajszállakat és máris megindult a rendszerünk eltömődése.
Szedjük össze a hajszálakat hajmosás után és dobjuk ki a szemetesbe.

7. Tipp:
Addig, amíg a hölgyek a frizurájukat inkább a fodrászaiknál teszik rendbe, a férfiak esetében ellenkező irányú trend figyelhető meg. A hajvágást, szakállnyírást inkább otthon végezzük el. Ennek kézzelfogható okai vannak, mármint az egyre jobb és márkásabb gépek amiket alapjában véve pár ezer forintból meg lehet venni, illetve hogy felgyorsult világunkban nemigen akarunk, vagy tudunk időt szakítani ezekre a dolgokra. Így aztán veszünk egy nekünk szimpatikus készüléket, megmagyarázzuk magunknak, hogy mennyit spórolunk azzal, hogy mi saját magunknak nyírjuk rövidre, vagy még rövidebbre a hajunkat, szakállunkat és beállunk 3-4 hetente a fürdőszobába és frizurát alkotunk!
Ha Ön úgy gondolja, hogy ez így van jól, akkor tegye ezt. Egyet ne feledjen el!
A hajvágás, szakállnyírás után a levágott hajat, arcszőrt ne mossa bele a lefolyóba, hanem gyűjtse össze és dobja ki a szemétbe. A hajvágás után hajmosás is dukál, amihez érdemes egy kicsivel több sampont használni, majd a hajmosás után bő vizes öblítést alkalmazni.
Ne feledjük el a hajmosás után a kádat, csaptelepet, zuhanyfülkét kitisztítani.

8. Tipp:
A szőrtelenítés otthoni körülmények között hasonló gondokat okoz, mint a hajvágás, vagy a hajmosás. A lényeg mindig az, hogy a szőrtelenítő krémet, amit használunk lehetőség szerint bő vízzel mossuk le magunkról, hogy az a csatornába jutva ki tudjon ürülni a rendszerből.

10. Tipp:
Tusoláshoz mindig olyan szappant, vagy tusfürdőt használjunk, ami a bőrünknek megfelelő. Tusolás után először meleg vízzel mossuk át a zuhanykabin falát, majd váltsuk át a zuhanyváltót és alapos hideg vizes öblítést alkalmazzunk a zuhanytálca esetében. Az alapos hideg vizes öblítés hatására a rendszerben levő hab összeesik és így a nyákképződés is kisebb lesz.
Kéthetente érdemes megnézni és kitisztítani a zuhanytálca leeresztőjét, hogy az abban összegyűlt haj és szőrszállakat is el tudjuk távolítani.

11. Tipp:
Kádfürdő esetében ne várjuk meg, amíg a víz teljesen elhűl, hanem lehetőség szerint még legalább langyos állapotban engedjük le a csatornában. Ez különösen akkor érvényes, ha egy kis otthoni relaxálásra volt módunk és különböző, nagyon kellemes olajokat használtunk fel. Ezek az olajak nem csak a kád falára fognak kiülni, hanem a csatorna falára is és növelni fogják a nyák vastagságát. Minél jobban kihűl a fürdővíz, annál erősebb a kiválás. A fürdés során a melegvíz és a habfürdők hatására a bőrünk felhámrétegéből is eltávozó faggyúanyag is kirakódik a kád és a csatorna falára. Tehát nem csak esztétikai szempontból fontos, hogy ne kihűlt állapotban engedjük le a fürdőkádból a vizet.
Fürdés utána kádat mindig melegvízzel mossuk ki. A kád kimosásához használjunk a konyhában, illetve a mosásnál már jól bevált PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószert. A PERIDOX (KKM) Kézkímélő Mosogatószerből 1-2 cseppet tegyünk a szivacsra, majd egyszerűen töröljük át a kád belsejét, majd öblítsük át alaposan bő vízzel.

12. Tipp:
A fürdőszoba tisztítását érdemes hetente legalább egyszer megejteni.
Összesöprés után, egy - csak ezen a területen használt - felmosóronggyal fel kell törölni a járólapot.
A zuhanykabin falának, a kád belsejének és a csaptelepeknek a vízkő mentesítéséhez használjon PERIDOX (VO) Vízkőoldót. Erre a feladatra egy külön szivacsot rendszeresítsen. A vízkőmentesítés után bő vízzel öblítse le és alaposan törölje át a felületet. Hihetetlen gyorsan és könnyen fog elvégezni a fürdőszobában!
A fürdőszoba csempéit negyedévente egy alkalommal érdemes átmosni a PERIDOX (VO) Vízkőoldó hígított vizes oldatával.

13. Tipp:
Amennyiben a fürdőszobában van padlóösszefolyó azt sose használjuk a szennyvíz leeresztésére, mert ott közvetlenül a csatornarendszerbe juttatjuk el a szennyvízben összegyűlt szilárd, szerves szennyeződéseket.
Ha csatorna szagot érzünk a fürdőszobában, akkor a csatornarendszer kezd eltömődni, ezért javasolt egy esti órában a lefolyókba beleönteni kb 1 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót, majd reggel bő vizes öblítést alkalmazni a kezelt felületeknél.

13+1. Tipp:
Két havonta egy alkalommal, az esti fürdőszoba használat befejezése után, öntsünk a lefolyószemekbe 1 dl PERIDOX (DE) Dugulás Elhárítót, hogy az esetleges dugulások kialakulását meg tudjuk előzni.

Igen, regisztrálok! Szeretnék a termékhez hozzájutni!

Címkefelhő:

dugulás elhárító, dugulás elhárítás, haccp tisztítószerek, mosogatószer, tisztítószer, vízkőoldó, haccp, haccp program, haccp kompatibilitás, haccp system, haccp training, haccp plan, food safety haccp, haccp certification

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Ha problémás a takarítás, a tisztítás, a higiénia fenntartása és ehhez keres valami jó megoldást, akkor a PERIDOX a megoldás!

Feliratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Peridox termékek
Dugulás elhárítás
facebook TVK
E-mail:

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
eXTReMe Tracker
developed by Centrumnet Systems